Antwoorden op organisatievraagstukken liggen vaak te wachten in de organisatie zelf. Ze zijn vaak al veelvuldig geopperd door verschillende mensen op verschillende posities in verschillende lagen. Ze zijn al vaak vastgepakt maar hebben nooit echt vrucht afgeworpen. Dus zijn ze verlaten want;

“Als je blijft doen wat je altijd deed dan zal je krijgen wat je altijd kreeg” ……

Gemiste kans vinden wij bij thebrownpapercompany. De kennis om de grote vraagstukken op te lossen zit in de organisatie. Bij de mensen die dagdagelijks in de praktijk aan het werk zijn. Helaas is de drive om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan weggeëbd door teleurstellingen, onvoldoende aandacht, gebrek aan kennis en haperende ondersteuning. De automatische reactie om vooral met kortetermijnoplossingen aan de slag te gaan leidt uiteindelijk weer tot problemen van morgen.

En dan komt er de nieuwe impuls van “outside the box” denken. Nieuwe perspectieven die een heerlijke probleemvrije toekomst beloven zonder de beperkingen van de huidige realiteit. “Droomdenken” noemen wij dat. En dat moet zeker ook gebeuren. Maar om echte fundamentele beweging op korte termijn te realiseren werkt het om vast te pakken wat zich aandient. Samen met de mensen in de organisatie. Iedereen heeft een rol en verantwoordelijkheid in het tot stand brengen van duurzame verandering.

“Zonder wrijving geen glans!”

Is wat ons betreft een betere quote. Het gaat vaak om de status quo te doorbreken. Het doorbreken van de dynamiek waar iedereen zich al bij neer heeft gelegd.

Bij thebrownpapercompany zijn we al ruim 18 jaar bezig met het zorgvuldig ontgrendelen van de potentie “inside the box”. Met een praktijkgerichte en pragmatische aanpak zorgen wij voor bewustwording die de status quo aan de kaak stelt met iedereen in de organisatie. Iedereen is voor ons gelijkwaardig. Na de bewustwording helpen we de organisatie zelf de veranderingen te realiseren en te verankeren om onszelf vervolgens uit te faseren. Hoe we dit doen en welke methoden en tools we hiervoor inzetten laten we je graag zien.